Search

Poll

Cat timp petreceti la sala?
 

Biceps - greseli frecvente

Biceps - greseli fregvente

 

 

Ma voi repeta, dar vreau sa subliniez, din nou, ca unele miscari sunt concepute pentru a construi masa musculara si forta, in timp ce altele

au fost inventate, pentru a izola muschii. Regula generala este aceea ca, atunci cand lucreaza mai multe articulatii, avem de-a face cu un exercitiu de baza, pentru masa musculara, iar, cand o singura articulatie lucreaza, suntem in prezenta unui exercitiu de izolare.

Cat priveste folosirea inadecvata a exercitiilor, bicepsii sunt, fara putinta de tagada, "campioni", in acest sens! Chiar asta seara, am vazut la sala doi prieteni care isi lucrau bicepsii executand flexii concentrate cu gantera, tinand cotul sprijinit pe coapsa. Numai ca foloseau niste greutati mult prea mari, balansau trunchiul, piciorul de sprijin si bratul, in asa masura, incat exercitiul se transforma intr-un fel de aruncare a ganterei, fara nici o eficienta pentru bicepsi, dar periculoasa pentru articulatia cotului.

Mai am prilejul de a observa, adesea, tipi care fac flexii la banca Scott cu incarcatuir mult prea mari si care se balanseaza pe suprafata bancii, fac jumatati sau sferturi de cursa etc.

Ei bine, trebuie sa intelegeti ca nici una dintre cele doua miscari pomenite deja, nici flexiile cu gantere, din culcat pe bancuta de 45 de grade, nici flexiile la cabluri nu sunt constructoare de masa musculara.

Daca doriti sa va mariti bicepsii, folosind incarcaturi mari, trebuie sa va intoarceti la clasicele flexii cu haltera si flexii alternative cu gantere, din stand in picioare. Aceste exercitii va ofera si posibilitatea de a "trisa" putin, balansand trunchiul. Astfel puteti punemai multe discuri pe bara sau puteti lua de pe rastel gantere mai mari.

Atentie, insa, antrenati-va bicepsii, nu ego-ul! Nu folositi incarcaturi cu care nu puteti executa macar 6 repetari corecte! Abia dupa aceea, puteti recurge la executiile trisate. Daca, de la prima repetare, veti arunca bara sau ganterele catre punctul de sus al miscarii si, apoi, le veti lasa sa cada, in afara oricarui control, catre pozitia de start, nu va veti dezvolta prea curand niste bicepsi masivi, in schimb, va veti alege cu dureri de coate!

 

Sursa: Fitzone

 
joomla wellnessLorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s...