Te întineri după ce ieși, dar nu trebuie să vizitezi o sală pentru a te antrena bine. Antrenamentele de acasă sunt la fel de eficiente. Exercițiile la domiciliu oferă o mai mare libertate, în timp ce sălile de sport oferă o locație specializată. Secretul unui antrenament excelent este utilizarea eficientă a timpului și a echipamentului.
Dr. Justin Thompson, un medic de medicină sportivă certificat de la Bayfront Health St. Petersburg Medical Group Sports Medicine, vă sfătuiește să alegeți ceea ce se potrivește cel mai bine stilului dvs. de viață și obiectivelor de fitness.
Beneficiile și dezavantajele exercițiului la domiciliu
Când decideți dacă să faceți exerciții acasă, țineți cont de următoarele:
Pro
- Comoditate: puteți evita traficul, puteți evita să părăsiți casa și să evitați să vă faceți griji cu privire la programarea antrenamentului în jurul orelor de funcționare ale sălii de sport.
- Multe posibilități includ utilizarea unei aplicații, vizionarea unui videoclip și cursuri de streaming live.
- Cost-eficiență: puteți obține un antrenament fantastic fără să plătiți pentru un abonament la sală sau să folosiți echipamente sofisticate și costisitoare.
Contra
- Justificări simple: dacă aveți nevoie de mai multă automotivare, puteți fi înclinat să săriți peste antrenamente sau să vă îndepărtați și să le scurtați.
- Lipsa spațiilor deschise, cum ar fi un bârlog sau o curte din spate, poate o problemă.
- Ești pe cont propriu: spre deosebire de la sală, nu există antrenori disponibili acasă. Este recomandat să faceți antrenamente cu care vă simțiți confortabil deoarece șansa de deteriorare este mai mare.
Ce face un antrenament bun acasă?
Este în regulă utilizarea greutăților voluminoase sau a dura mult timp pentru a finaliza un antrenament excelent. Trei antrenamente de 10 minute pe zi pot fi la fel de eficiente ca un antrenament de 30 de minute.
Dr. Thompson adaugă că echipamentul simplu nu este necesar. „Alergarea sau mersul în sus și în jos pe scări de câteva ori va ajuta la creșterea forței picioarelor tale, pe lângă faptul că îți va bate inima, indiferent dacă locuiești într-o clădire cu mai multe etaje sau într-o casă.”
Pornirea
Începerea unui antrenament este cea mai importantă etapă a acestuia. Iată câteva concepte:
Găsiți o locație potrivită. Acest loc ar putea fi pe veranda din față, pe terasă, pe gazon, pe vizuina sau pe dormitor. Cel puțin, ar trebui să existe loc pentru un covoraș de yoga și suficient pentru a-ți întinde brațele fără să dai peste nimic.
Alocați timp pentru exerciții fizice. Setați o alarmă sau un memento pe smartphone pentru a vă reaminti să faceți exerciții și să urmați. Dacă aveți nevoie de ajutor pentru a rămâne motivat, faceți echipă cu un prieten sau o rudă. Utilizarea aplicațiilor de antrenament, a aplicațiilor de urmărire a fitnessului sau a videoclipurilor vă poate ajuta să rămâneți motivat.
Încălzește-te și relaxează-te. Încălzirile excelente includ jogging, ciclism și sărituri. Întinderi simple și marșuri în loc sunt tehnici eficiente de răcire.
Alternează-ți cardio. Fă o alergare sau o plimbare, un antrenament pentru sărituri pe coarda, dansează pe muzica ta preferată sau ia un curs de aerobic. Este un antrenament grozav dacă îți crește ritmul cardiac.
Utilizarea greutății corporale
Când sunt făcute corect, aceste exerciții vă pot ajuta să câștigați mușchi la fel de eficient ca și ridicarea greutăților. Veți profita la maximum ajustându-vă antrenamentele și mărind treptat intensitatea sau durata.
- Încercați flotări, scânduri, fandari, genuflexiuni și urcarea scărilor.
- Adăugarea mai multor repetări la fiecare antrenament poate duce circuitele cu greutatea corporală la următorul nivel.
- Utilizați forma excelentă pentru a evita rănirea. Înainte de a începe un nou antrenament, cereți unui expert să vă verifice starea sau să vizioneze un tutorial online.
- Mergeți până la recomandarea Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor de 30 de minute de exercițiu zilnic, cinci zile pe săptămână.
Mergeți mai departe în siguranță.
Când instructorii de exerciții vă pot ajuta, mersul la sală ar putea fi benefic. Atâta timp cât iei măsuri, antrenamentele de acasă sunt sigure și sănătoase.
Înainte de a începe antrenamentele acasă, mai ales dacă aveți o afecțiune sau vă vindecați de o rănire, consultați-vă medicul.