Există și alte opțiuni decât sala de sport pentru a face exerciții grozave. Echipamentul de exerciții la domiciliu poate fi la fel de benefic. Antrenamentele la domiciliu oferă mai multă flexibilitate și pot fi mai eficiente decât mersul la sală, deoarece se desfășoară într-o zonă desemnată. Totul depinde de cât de eficient îți folosești timpul și resursele pentru a depune cel mai bun efort.
Indiferent ce alegeți, asigurați-vă că se potrivește cel mai bine stilului dvs. de viață și obiectivelor de fitness. Contra și avantajele exercițiilor fizice acasă includ:
Pro
- Comoditatea este mare. Nu trebuie să-ți părăsești casa sau să faci exerciții fizice în anumite ore și poți evita traficul.
- Există multe opțiuni diferite de fitness disponibile. Poți să vizionezi un videoclip, să folosești o aplicație sau să faci cursuri Livestream.
- Pretul este rezonabil. Nu trebuie să cumpărați echipament scump sau de lux pentru a vă bucura de un antrenament grozav; nici nu trebuie să plătiți o taxă de membru la sală.
Contra
- Acasă, este simplu să găsești o explicație. Ați putea fi tentat să săriți peste antrenamente sau să vă îndepărtați și să le scurtați dacă aveți nevoie de mai multă automotivare.
- Poate fi o problemă cu spațiul. Nu ai putea avea nicio zonă în aer liber, cum ar fi o curte sau un bârlog.
- Poate fi necesar să vă familiarizați cu forma potrivită pentru diferite antrenamente. Nu există antrenori acasă, așa cum ar putea fi la sală. Acest lucru înseamnă că este esențial să eviți să te rănești, ținându-te de activități cu care ești deja familiarizat.
Ce face un antrenament bun acasă?
Este în regulă să folosești greutăți mari sau să te antrenezi rapid pentru a obține un antrenament grozav. Activitățile de zece minute de trei ori pe zi pot fi la fel de benefice ca un antrenament de 30 de minute.
În plus, nu este nevoie de echipamente sofisticate. Dacă locuiești într-o casă cu mai multe etaje sau într-o clădire de apartamente, alergând sau mergând în sus și în jos pe scări, de câteva ori îți vor crește puterea picioarelor și ritmul cardiac.
Cel mai important lucru este să începi. Iată câteva concepte:
Găsiți un loc care să găzduiască antrenamentul dvs. Acest loc ar putea fi pe veranda din față, pe terasă, pe gazon, pe vizuina sau pe dormitor. Ar trebui să poți să-ți întinzi larg brațele fără să dai peste nimic și să încadrezi un covoraș de yoga în interior.
Alocați timp pentru exerciții fizice. Folosește o alarmă sau un memento pentru smartphone și alocă zile și ore specificate pentru a te antrena pentru a fi responsabil. Dacă aveți nevoie de ajutor pentru a rămâne motivat, faceți echipă cu un prieten sau o rudă. Antrenamentele și videoclipurile sau aplicațiile de urmărire a fitnessului vă pot ajuta să rămâneți motivat să faceți exerciții.
Nu uitați să vă încălziți și să vă răcoriți. Exerciții precum jogging, ciclism și jumping jacks sunt o încălzire excelentă. Mersul pe loc și întinderile ușoare sunt modalități eficiente de a vă calma.
Îți poți varia antrenamentul cardio prin sărind coarda, dansând pe muzica ta preferată, mergând la jogging sau la o plimbare afară sau antrenându-te în aerobic. Orice exercițiu care vă crește ritmul cardiac este benefic.
Contați pe greutatea dvs. Când sunt făcute corect, exercițiile cu greutatea corporală pot fi la fel de eficiente în construirea mușchilor ca și ridicarea greutăților. Veți profita la maximum ajustându-vă antrenamentele și mărind treptat intensitatea sau durata. Fiți atenți la următoarele:
- Încercați flotări, scânduri, fandari și genuflexiuni pentru antrenamente excelente pentru greutatea corporală.
- Adăugarea mai multor repetări la fiecare sesiune vă poate intensifica circuitele de greutate corporală.
- Pentru a evita rănirea, utilizați formularul corespunzător. Înainte de a începe un nou antrenament, cereți unui expert să vă verifice starea sau să vizioneze un tutorial online.
- Urmărește-te să ajungi în cele din urmă la recomandarea Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor de 30 de minute de exercițiu zilnic, cinci zile pe săptămână.
Mergeți mai departe în siguranță.
Dacă există instructori care să vă ajute, mersul la sală poate fi potrivit. Exercițiile făcute acasă sunt în continuare utile și sigure, deoarece sunt luate măsuri de precauție. Consultați-vă medicul înainte de a începe antrenamentele la domiciliu, mai ales dacă aveți o afecțiune sau vă recuperați după o accidentare.